Wat was het effect op mij?

Er ontstond door de behandeling steeds meer rust in mijn lichaam en denken. Door de kennis kan ik beter met de signalen van mijn lichaam overweg. Door de juiste maatregelen kan ik de automatische onbewuste paniekreacties voorkomen of, als ze optreden, pareren.
Een huisarts schrijft een medicijn voor en daarna sta je er alleen voor. Bij een haptonoom kan ik beter mijn verhaal kwijt. De haptonoom zoekt samen met mij naar praktische oplossingen, mede door op te sporen waarom mijn klachten zijn ontstaan. Mijn verhaal wordt serieus genomen en de problemen die ik ervaar worden stuk voor stuk besproken en in de juiste context geplaatst. Stap voor stap wordt mij geleerd om mijn eigen lichaam weer te gaan vertrouwen en er beter naar te luisteren.
Deze holistische aanpak spreekt mij meer aan dan alleen het slikken van medicijnen, waarbij ik moet wachten wanneer de huisarts zegt dat ze niet meer nodig zijn.
Uiteraard kan je niet in een week van alle klachten verlost zijn en moet je er zelf energie in willen steken. Na enkele sessies ben ik weer halve dagen gaan werken en ik merk dat het langzaamaan steeds beter gaat.
Door fysiotherapie, medicijnen en rust namen mijn lichamelijke klachten wel wat af, echter door de haptonoom heb ik actief aan mijn situatie kunnen werken en het aangedurfd om weer te gaan werken.
Kortom de haptonoom heeft mij geleerd om weer zelf grip op mijn situatie te krijgen.

Dhr. J.D.

 

 

Op jouw vraag wat ik aan jouw therapie/begeleiding heb gehad wil ik je graag het volgende melden;

Weet je nog hoe ik bij je binnenkwam de eerste keer? Angstig, onzeker, opgefokt en ik was heel bang dat ik van allerlei vervelende ziektes had of aan het krijgen was. Ik was helemaal niet meer mezelf , had last van hypochondrie en had paniek/angstaanvallen met veel lichamelijke klachten.
Na een aantal sessies had ik al veel resultaat. Ik voelde me veel rustiger, had meer energie en voelde me krachtiger. In het begin vond ik het wel zwaar omdat er zaken werden opgerakeld die ik had weggestopt.
Door jouw begeleiding ben ik weer heel ver gekomen. Ik heb mezelf weer terug, de belangrijkste klachten zijn verdwenen en ik sta weer met beide benen op de grond. Ik weet nu hoe ik met stress moet omgaan.
Mijn probleem was altijd aardig gevonden te willen worden, geen ‘nee’ kunnen zeggen en alles willen regelen, organiseren en willen meemaken.
Ik weet nu dat mijn valkuil is dat ik teveel hooi op mijn vork wil nemen. Als ik dat doe dan spelen mijn nekklachten weer op en dan weet ik weer hoe laat het is. Deze klachten/signalen verdwijnen weer als ik mezelf weer beheers. Mijn fobische klachten zijn in het geheel verdwenen, ik heb een nieuwe baan en zie het leven weer zitten.
Vanaf volgende week ga ik weer volledig werken en ik ben trots op mezelf dat ik weer zover terug ben. Ik hoop zo’n periode nooit meer mee te maken in mijn leven.

Mevr. A.P.