Personal coaching

Succesvolle mensen weten dat ze zichzelf tekort doen als ze hun zwaktes niet onderkennen. Gevoelens vragen aandacht. Coaching biedt de mogelijkheid om onzekerheid te tonen zonder dat dit onmiddellijk negatieve consequenties heeft. Stilstaan bij je onzekerheden maakt je juist sterker.
Er bestaat vaak een hoge drempel om op het werk met je persoonlijke vragen, negatieve emoties van onmacht en je lichamelijke ongemakken voor de dag te komen. Door deze voor jezelf te houden en ze niet te bespreken zorgt dat ervoor dat je ze als een last met je mee draagt en ze je steeds meer belemmeren om je verder te ontwikkelen. Ongemakken hebben je wat te vertellen net als het rode alarmlampje in het dashboard van de auto.
Als uw vertrouwenspersoon, coach, klankbord, behandelaar en adviseur kan ik u inzicht geven in het hoe en waarom van deze ongemakken. Wat heeft uw lichaam u te vertellen en hoe komt je daar als persoon en lichamelijk weer beter uit tevoorschijn ?

De sessies bestaan niet, zoals gebruikelijk bij coaching, alleen uit praten. Het unieke is dat het lichaam ons vaak meer te vertellen heeft dan onze mond. Het lichaam is namelijk de directe link  met het onderbewustzijn en dus ook onze emoties. Weten hoe je moet ontspannen of emoties los moet laten is makkelijk gezegd maar hoe verwerk je die informatie lichamelijk zodat het ook iets werkelijk van jezelf wordt. Dat je geen trucjes leert om er mee om te leren gaan, want dat vraagt voortdurend wilskracht om jezelf in de gaten te houden. Bij de eerste de beste stress situatie val je dan door de mand en ben je weer bij af. Deze manier van coaching leert je emoties en problemen werkelijk te voelen, toe te laten en ze voor altijd te neutraliseren. Het is het verwijderen van een ‘sta in de weg’ waarna de kwaliteiten, die er toch al waren, de vrije ruimte krijgen om zich nu zonder blokkade te ontplooien.

In het algemeen wordt er veel geld en tijd besteed aan het trainen van vaardigheden op allerlei gebieden, en vaak lijkt dit op het bouwen van een huis op een slechte fundering. Wanneer we niet weten wat ons remt / belemmert/ angst inboezemt en daar niet eerst opruimwerk aan verrichten, zal het geleerde moeilijk beklijven omdat er geen totale congruentie bestaat tussen  het gevoel en het willen. Dat opruimwerk lijkt een traject van maanden maar met de nieuwste technieken zijn er geen maandenlange praatsessies meer nodig om dat te bereiken. Het is fascinerend om te zien, dat wanneer de opruimwerkzaamheden gedaan zijn, de nodige kwaliteiten als vanzelf bij iemand boven komen drijven.

Coaching is een preventieve maatregel om stress te voorkomen en het beste uit jezelf vrij te maken.

Aandachtspunten zullen zijn:

Hoe functioneer ik als mens op mijn werk, privé?                                                            
Wat belemmert mij om te zijn en te doen wat ik wil of kan?
Hoe bereik ik wat ik wil?
Wat zijn mijn sterke en zwakke punten?
Wat zijn mijn valkuilen en mijn belemmerende gedachten/emoties?
Hoe blijf ik gezond, vitaal en ontwikkel ik mijn intuïtie?
Hoe laat ik het beste uit mezelf toe?
Al met al verbetert en verruimt het je lichamelijk- en geestelijk bewustzijn